ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 

Στόχος μας είναι να παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα και ολιστική προσέγγιση στους ασθενείς μας. Διαθέτουμε αίσθημα ευθύνης και αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανάγκες του ασθενή και της οικογένειάς του. Δημιουργήσαμε ένα φιλικό περιβάλλον και προσφέρουμε τις θεραπείες μας ακολουθώντας πάντα τις τελευταίες εξελίξεις.

Επιλέγουμε και πιστεύουμε στη σχέση εμπιστοσύνης που καλλιεργούμε, εξασφαλίζουμε καλύτερη συνεργασία και συμμόρφωση στη θεραπεία και σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. 

Κατά την επίσκεψη σας στο ιατρείο:

 • Στην πρώτη σας επίσκεψη, θα συζητήσουμε λεπτομερώς το ιστορικό του παιδιού σας, καθώς και το οικογενειακό σας ιστορικό. Είναι χρήσιμο να προσκομίσετε το βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού σας.
 • Συνήθως χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος με αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις που οργανώνεται από το ιατρείο μας.
 • Επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για την εκάστοτε πάθηση, με εξατομικευμένη προσέγγιση, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμόρφωση στη θεραπεία.
 • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας, μπορεί να σας ζητηθεί να επισκεφθείτε και άλλους επαγγελματίες υγείας, με στόχο την αρτιότερη αντιμετώπιση της πάθησής σας, όπως φυσιοθεραπευτή, οφθαλμίατρο, παιδοορθοπαιδικό, και ψυχολόγο.
 • Είμαστε πάντα σε συνεργασία με το γενικό παιδίατρο που σας παρακολουθεί.
 • Ενισχύουμε την ενεργή συμμετοχή του ασθενή-εφήβου στη λήψη αποφάσεων.

Θεραπευτική Αγωγή

 • Ενδοαρθρική έγχυση κορτιζόνης. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στην παιδική ηλικία, τόσο στις περιορισμένες μορφές της νόσου με προσβολή μέχρι τεσσάρων αρθρώσεων (ολιγοαρθρίτιδα), όσο και στην πολυαρθρική και συστηματική μορφή της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας. Εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος και καλά ανεκτή από τον ασθενή, που σε συνδυασμό με τη συστηματική θεραπεία, συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου. Ως τοπική θεραπεία δεν συνοδεύεται από τις γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες της από του στόματος χορήγησης κορτιζόνης. Παράλληλα, ελέγχοντας καλύτερα τις εξάρσεις της νόσου, μεγιστοποιούμε τα οφέλη της συστηματικής θεραπείας, αποφεύγοντας θεραπείες βαριάς ανοσοκαταστολής, όπου είναι δυνατόν. Οι ενδοαρθρικές εγχύσεις γίνονται σε όλες τις πάσχουσες αρθρώσεις. Η παιδορευματολόγος Εύη Σαπουντζή είναι πιστοποιημένη από το London Royal College of Paediatrics and Child Health στη διενέργεια των ενδοαρθρικών εγχύσεων.
 • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη
 • Κορτικοστεροειδη
 • DMARDs. Ανοσοτροποποιητικά της νόσου όπως η μεθοτρεξάτη, αζαθειοπρίνη και σουλφασαλαζίνη χρησιμοποιούνται στα αρχικά στάδια της νόσου.
 • Βιολογικοί παράγοντες. Επανάσταση στην αντιμετώπιση των ρευματοπαθειών αποτέλεσαν οι βιολογικοί παράγοντες. Πρόκειται για ανοσοκατασταλτικές θεραπείες που δρουν στοχευμένα σε συγκεκριμένα φλεγμονώδη μόρια που παράγονται στον οργανισμό και χρησιμοποιούνται όταν οι θεραπείες πρώτης γραμμής έχουν αποτύχει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ως ανοσοκατασταλτικές θεραπείες απαιτούν συστηματική παρακολούθηση των ασθενών από Παιδορευματολόγο.